ОСТАННІ НОВИНИ

Громади Львівщини отримали 21 новий «школярик»

Маркіян Рой

|

У четвер, 31 серпня, відбулася передача автобусів для підвозу школярів області до шкіл Львівщини. Загалом 21 громаді передали нові автобуси. Загальна сума угоди становить 234 мільйони гривень. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Нові «школярики» сьогодні отримали: Бібрська, Давидівська, Жовківська та Глинянська громади Львівського району, Буська, Золочівська, Красненська та Поморянська громади Золочівського району, Стрілківська, Рудківська, Старосамбірська та Боринська громади Самбірського району, Мостиська, Судововишнянська та Шегинівська громади Яворівського району, Журавненська та Козівська громади Стрийського району, Белзька та Лопатинська громади Червоноградського району, а також Східницька громада Дрогобицького району.

Зазначається, що вартість одного школярика 2 мільйони 944 тисячі гривень, а вартість спеціалізованого – 3 мільйони 144 тисячі гривень. Загальна сума угоди становить 234 мільйони гривень.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький розповів, що співфінансування закупівлі автобусів відбувається з трьох джерел: обласного бюджету, державного та бюджетів територіальних громад області

«Ми чітко розуміємо, якою ціною нам дається перемога, але попри війну наші діти повинні навчатися та здобувати освіту. Вони є нашим прийдешнім поколінням, яке буде розвивати нашу країну і нам потрібно подбати про всі передумови, щоб їхня освіченість стала рушієм позитивних змін та трансформацій в Україні майбутнього. Дякую усім громадам за розуміння важливості цих процесів і активне долучення до них. Від мене лише одне прохання: забезпечте усі передумови для проведення якісних освітніх процесів, адже це майбутнє цілої нашої держави», – зазначив Максим Козицький.

Заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко розповів, що загалом тендер цьогоріч оголосили на 79 одиниць транспорту для учнів, але долучилися до співфінансування 41 громада з бажанням і потребою закупити 70 одиниць.

«8 автобусів з загальної кількості є спеціалізованими для дітей з інвалідністю. Очільник адміністрації дав чітке завдання напрацювати з головами територіальних громад мережу ліцеїв та загальноосвітніх шкіл в області і нам вдалося це зробити. Станом на сьогодні ми є єдиною областю України, яка є повністю забезпеченою школяриками. Ці транспортні засоби є лише частиною нашої активної підготовки до початку нового навчального року. Діти заслуговують на якісне навчання і завдяки цим автобусам вони зможуть безперешкодно добиратися до шкіл у будь-якій місцевості нашого краю», – наголосив Іван Собко.

Також він додав, що 5 автобусів передадуть закладам обласного підпорядкування.

Нагадаємо, що до кінця цього року для Львівщини планують закупити ще 70 нових шкільних автобусів для 41 громади області.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *