ОСТАННІ НОВИНИ

Козицький розповів, скільки нових шкільних автобусів придбають для Львівщини

Маркіян Рой

|

До кінця цього року для Львівщини планують закупити ще 70 нових шкільних автобусів для 41 громади області. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Зазначається, що цього року ще 70 нових шкільних автобусів почнуть возити учнів Львівщини у навчальні заклади. Їх закуплять для 41 громади на умовах співфінансування з державного, обласного та місцевого бюджетів, а також для 5 обласних освітніх спеціалізованих закладів. Тому проблеми для для довезення школярів  не буде.

За його словами, минулого року придбали 118 звичайних та 8 спеціалізованих шкільних автобусів. Цьогоріч придбають 62 звичайні та 8 транспортних засобів, обладнаних всім необхідним для зручного добирання людей з інвалідністю. Сума державної субвенції на закупівлю 70 автобусів становить майже 81 млн грн. Ці транспортні засоби виконуватимуть роботу замість тих, які віддали на потреби ЗСУ й тих, які потребують заміни через тривалий термін експлуатації».

«Усі діти повинні мати однаковий доступ до освіти, незалежно від того, де вони живуть. Для кращого засвоєння знань та соціалізації важливо, щоб учні навчалися очно, але безпека насамперед. Тому принагідно нагадую, що усі укриття в школах області мають бути в належному стані до початку нового навчального року. Це – відповідальність органів місцевого самоврядування. Зараз в усіх районах укриття освітніх закладів обстежують комісії, ще є шанс виправити порушення. Прошу голів громад серйозно поставитися до цього», – зазначив Максим Козицький.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *