ОСТАННІ НОВИНИ

Авіатроща двох Мі-8 на Донеччині: ДБР почало розслідування

Маркіян Рой

|

ДБР розпочало розслідування авіакатастрофи двох українських вертольотів МІ-8 на Донеччині, у якій загинули 6 пілотів. Про це повідомили у пресслужбі Держбюро розслідувань.

«Особлива увага буде приділена вивченню технічного стану гелікоптерів та дотриманню правил підготовки до польотів. Також вивчатиметься версія диверсії або ураження вертольотів ворогом. Профільні фахівці проведуть ретельну діагностику бортових самописців», – повідомили в ДБР.

Кримінальне провадження попередньо класифікували за ст. 416 КК України (порушення правил польотів або підготовки до них). У межах  розслідування вже призначили низку експертиз, проведені невідкладні слідчі дії.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Нагадаємо, що на Донеччині 29 серпня за невідомих обставин впали два гелікоптери Мі-8. Шестеро пілотів загинули.

Крім того, 25 серпня на Житомирщині зіткнулися два навчально-бойові літаки L-39, внаслідок чого загинули троє досвідчених льотчиків 40 бригади тактичної авіації: Андрій Пільщиков (Джус), В’ячеслав Мінка та Сергій Проказін.

За розслідування авіатрощі теж взялося ДБР. Наразі слідство розглядає три версії: технічна несправність літаків; помилка пілотів і порушення при організації здійснення польотів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *