ОСТАННІ НОВИНИ

Слідство розглядає три версії авіакатастрофи на Житомирщині

Наталя Дуляба

|

Авіакатастрофа на Житомирщині, яка забрала життя трьох досвідчених українських пілотів, сталась під час маневру розвороту. Загалом слідство розглядає три ймовірні версії. Про це 28 серпня повідомила радниця із комунікацій ДБР Тетяна Сап’ян в ефірі національного телемарафону.

«Наразі слідство розглядає такі версії: технічна несправність літаків; помилка пілотів і порушення при організації здійснення польотів. Ми всі прекрасно розуміємо, що для того, аби довести одну з версій, потрібно провести чимало експертиз, а вони не робляться за один день. Це будуть судово-медичні експертизи, дешифрування “чорних скриньок” і комплексна авіаційно-технічна експертиза», – сказала вона.

За словами Тетяни Сап’ян, до розслідування ДБР залучить також експертів Повітряних Сил ЗСУ та Генерального штабу.

«За попередньо встановленими обставинами є відомості про те, що катастрофа сталася внаслідок зіткнення двох літаків під час здійснення маневру розвороту. Це та свіжа інформація, яку ми сьогодні вранці отримали від слідчих», – додала Сап’ян.

Нагадаємо, 25 серпня на Житомирщині зіткнулися два навчально-бойові літаки L-39, внаслідок чого загинули троє льотчиків 40 бригади тактичної авіації: Андрій Пільщиков (Джус), В’ячеслав Мінка та Сергій Проказін.

Усі вони були досвідченими пілотами, які з початку повномасштабної війни в Україні мали сотні годин польотів.

За розслідування авіатрощі взялося ДБР, попередньо кримінальне провадження кваліфікували за ст. 416 ККУ (порушення правил польотів або підготовки до них).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *