ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова відкрили площу Ангелів

Маркіян Рой

|

Сьогодні, у центрі Львова до Дня Незалежності України урочисто відкрили площу Ангелів. Нова назва громадського простору, що перед Гарнізонним храмом, уособлює і небесне воїнство, і українських героїв – всіх, хто є захисниками добра. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

На відкриття прийшли військові, родини загиблих захисників, єпископ УГКЦ Степан Сус, настоятель Гарнізонного храму  свв. апп. Петра і Павла о.Тарас Михальчук, керівник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал Павло Ткачук, депутати, громадськість.

Владика Степан Сус, єпископ УГКЦ, сказав, що площа Ангелів стане місцем, де кожен може відчувати присутність дорогих людей, яких, навіть попри смерть, не перестає любити.

«Дуже важливо, що ми дочекалися цієї історичної події, коли ця площа має правильну назву. Дякую за це рішення, бо перейменувати те, до чого люди звикли, – є нелегко.

Площа стане місцем, де ми справді будемо почувати себе у безпеці, будемо відчувати присутність тих, кого ми не перестаємо любити, навіть попри те, що смерть нас розлучила. Ангели будуть нам постійно нагадувати, що хтось, кого ми сильно любимо, на кого надіємося і чиї підтримку та захист відчуваємо, завжди поруч. Це наші рідні, друзі, знайомі, наші воїни, яких ми проводжаємо, і які повертаються ангелами в наше життя, в наші будні, в наші труднощі – тоді, коли ми потребуємо, аби нас взяли за руку і провадили», – зазначив владика Степан Сус.

Опісля урочистої частини усі охочі на двох великих стягах писали слова вдячності та побажання нашим захисникам.

Нагадаємо, що 23 серпня, на сесії Львівської міської ради депутати проголосували за перейменування площі Стефана Яворського. Відтепер це площа Ангелів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *