ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова з’явилась площа Ангелів

Маркіян Рой

|

У середу, 23 серпня, на сесії Львівської міської ради депутати проголосували за перейменування площі Стефана Яворського. Відтепер це площа Ангелів. Відповідну ухвалу прийняли на сесії Львівської міської ради.

В пояснювальній записці зазначається, що площа, яка знаходиться навпроти Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, що на вул. Театральній, 11 у центрі Львова, планують перейменувати у рамках процесу декомунізації у місті.

«Ця площа має дуже важливий символізм – і символізує Небесне Воїнство і Воїнів-Ангелів, які сьогодні, з неба, оберігають свої родини, своїх дітей, і оберігають наших Військових», – зазначив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«Це символічне місце для кожного львів’янина, це місце прощання, болю, але й місце сили. Нова назва уособлює і небесне воїнство, і українських героїв  всіх, хто є захисниками добра», – повідомив директор департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *