ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили кримінальне провадження за зіпсовану скульптуру «Впевнена»

Анастасія Диняк

|

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом хуліганства за зіпсовану скульптуру Василя Корчового «Впевнена», яку невідомі облили мастилом і намагались підпалити. Про це повідомили у пресслужбі поліції Львівщини.

Так, наразі поліцейські встановлюють особу правопорушника, який облив скульптуру у Стрийському парку.

За цим фактом слідчі Львівського районного управління поліції №1 відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.296 (Хуліганство) ККУ. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до п’яти років обмеження волі.

Проводиться досудове розслідування, поліцейські проводять комплекс заходів для встановлення особи правопорушника та притягнення його до відповідальності.

Нагадаємо, вночі 23 серпня у Стрийському парку невідомі пошкодили скульптуру Василя Корчового «Впевнена». Скульптуру облили мастилом і намагались підпалити.

Зазначимо, скульптура «Впевнена»  встановлена в рамках тимчасової виставки, яка складається із восьми сучасних скульптур колекції Канівського мистецького об’єднання «ЧервонеЧорне». Її відкрили у межах щорічного «Львівського тижня скульптури».

Виставка буде доступною для всіх до листопада 2024 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *