ОСТАННІ НОВИНИ

У Стрийському парку облили мастилом і намагались підпалити скульптуру

Ольга Денисяка

|

Вночі 23 серпня у Стрийському парку невідомі пошкодили скульптуру  Василя Корчового «Впевнена». Скульптуру облили мастилом і намагались підпалити. Правоохоронці встановлюють осіб, що скоїли акт вандалізму. Про це повідомив один з кураторів виставки, директор «Я Галереї» Павло Гудімов. 

За словами Павла Гудімова, скульптуру облили переробленим мастилом і спробували підпалити.

«В такий спосіб цей акт вандалізму покликаний очорнити мешканців міста та продемонструвати неприйняття сучасного мистецтва в публічному просторі. Але я, як куратор Тижня, схиляюсь до того, що цей акт вандалізму відбувся на замовлення. Поки триває слідство і встановлення осіб, які скоїли цей акт – я не володію інформацією про корінь зла. Особи які вдіяли таке мають бути знайдені та притягнені до відповідальності. Львів і Україна ніколи не будуть середньовічною провінцією незважаючи на такі старання.  P.S. Чекаю на розмову з слідчим», – заявив Павло Гудімов.

Водночас в пресслужбі Львівської міськради повідомили, що охоронець парку помітив скупчення людей перед скульптурою близько 23:00 год та одразу викликав поліцію. Правоохоронці перевіряють камери спостереження, щоб встановити обставини та осіб, що скоїли правопорушення.  

Нагадаємо, скульптура «Впевнена»  встановлена в рамках тимчасової виставки, яка складається із восьми сучасних скульптур колекції Канівського мистецького об’єднання «ЧервонеЧорне». Її відкрили у межах щорічного «Львівського тижня скульптури».

Виставка буде доступною для всіх до листопада 2024 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *