ОСТАННІ НОВИНИ

Укриття на Самбірщині змусили відремонтувати через суд

Ольга Денисяка

|

На Самбірщині прокуратура через суд домоглася приведення підприємством у готовність двох укриттів. Про це повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Прокурори встановили, що одне із підприємств Самбора є балансоутримувачем споруд цивільного захисту. Мова йде про приміщення загальною площею майже 250 м кв. За технічним паспортом вони здатні розмістити 160 осіб. Однак протягом тривалого часу вони перебували в неналежному технічному стані. Відповідно, це унеможливило використовувати укриття за призначенням.

Відтак, прокуратура звернулась до суду з позовом, який повністю задоволено.

На даний час підприємство провело відповідні ремонтні роботи. Згідно акту оцінки стану готовності ці споруди цивільного захисту приведено у належний технічний стан. Наразі вони повністю готові для укриття людей.

Нагадаємо, це вже не перший випадок на Львівщині, коли суд змушує балансоутримувачів відновлювати укриття, які неможливо використовувати через неналежний технічний стан. Нещодавно «Львіввугілля» зобов’язали відремонтувати протирадіаційне укриття для своїх працівників.

Схоже рішення суд прийняв і щодо бомбосховища у центрі Львова. Відновити його має балансоутримувач – приватне акціонерне товариство.

Згодом селищну раду у Золочівському районі, яка не забезпечила належний технічний стан свого протирадіаційного укриття, також зобов’язали зробити це через суд.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *