ОСТАННІ НОВИНИ

Хорватія виділить 30 млн євро військової допомоги для України 

Ольга Денисяка

|

Хорватія планує надати новий пакет військової допомоги України на 30 мільйонів євро. Це рішення остаточно затвердять на засіданні хорватського уряду. Про це розповів прем’єр-міністр країни Андрей Пленкович після зустрічі з президентом Володимиром Зеленський, пише hromadske.

За його словами, Хорватія загалом уже надала близько 160 мільйонів євро військової допомоги для України.

Також Пленкович анонсував велику міжнародну конференцію з розмінування, присвячену Україні, у жовтні. Там країни ЄС та інші міжнародні організації розпочнуть процес допомоги Україні в межах розмінування.

Він прокоментував і домовленість щодо експорту українського зерна. З його слів, головний у цьому процесі – порт Рієка, який розташований у затоці Адріатичного моря. Також очільник хорватського уряду планує розглянути експорт із міністром Олегом Буткевичем, який відповідає за питання дорожнього руху. 

За словами Пленковича, із портів Хорватії загалом вивезено кілька тисяч тонн зерна. Більшу частину спрямували до Італії, частину – на північ Африки. Він підкреслив, що надалі зерно буде проходити транзитом через Хорватію до третіх країн. 

Нагадаємо, 22 серпня Зеленський зустрівся з хорватським прем’єр-міністром Андреєм Пленковичем на полях саміту Україна – Балкани в Греції.

Також Володимир Зеленський вже провів переговори з Президентом Республіки Молдова Маєю Санду, Президентом Сербії Александром Вучичем та главою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Крім того, Зеленський і прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс в Афінах підписали спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *