ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський у Греції зустрівся із президентом Сербії та Молдови

Маркіян Рой

|

У межах робочого візиту до Греції та участі в саміті Україна – Балкани Президент Володимир Зеленський провів переговори з Президентом Республіки Молдова Маєю Санду та Президентом Сербії Александром Вучичем. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

Президенти України та Сербії висловилися за взаємну підтримку територіальної цілісності та суверенітету.

«Лідери обговорили найважливіші питання регіональної безпеки, двосторонніх відносин і перспектив їхнього розвитку. Окремо президенти приділили увагу спільним викликам на шляху України та Сербії до членства у Європейському Союзі», – йдеться в повідомленні.

Зеленський висловив подяку Вучичу за гуманітарну допомогу, яку Сербія надає українському народу, а також за підтримку українців, які знайшли в цій країні прихисток від війни, розв’язаної РФ.

Також Президент України запропонував сербській стороні підтримати Українську формулу миру та взяти участь у третьому саміті міжнародної Кримської платформи 23 серпня поточного року.

Володимир Зеленський також провів робочу зустріч із главою Молдови Маєю Санду.

Глави держав торкнулися актуальних питань двосторонньої співпраці, регіональної безпеки, спільної протидії агресивній політиці Кремля та російському гібридному впливу.

Також Зеленський і Санду обговорили взаємодію України та Молдови у створенні альтернативних маршрутів експорту українського збіжжя після блокування Росією Чорноморської зернової ініціативи.

Лідери держав також зупинилися на важливому питанні інтеграції України й Молдови у Європейський Союз і спільних викликах на цьому шляху.

Володимир Зеленський і Мая Санду відзначили активний розвиток політичного діалогу між країнами та обговорили подальші контакти, зокрема участь Молдови у третьому саміті міжнародної Кримської платформи у Києві 23 серпня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *