ОСТАННІ НОВИНИ

«Енергоатом» закупив на окуповану ЗАЕС рукавичок на понад 7 млн грн

Андрій Котенський

|

Попри окупацію Запорізької атомної електростанції Державне підприємство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» закупила для робітників рукавичок на понад 7 мільйонів гривень. Про трату коштів платників податків повідомив заступник голови Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

Рукавички вартістю понад 7 мільйонів закупили через тендер, у вересні минулого року. Їхня вартість була завищена в середньому на 50%.

«І знову про «Енергоатом» і закупівлі на окуповану Запорізьку АЕС. Вересень 2022 року, тендер «рукавички гумові та бавовняні». Не буду писати, що передбачені у договорі ціни на рукавички є завищеними, порівнюючи з ринковими (наприклад «Епіцентр»). Десь на 40-60%. Не буду писати, що саме цей виробник є найдорожчим з-поміж інших видів рукавичок. Навіть не буду здогадуватися, яка відмазка буде на цей раз по ціні. Бачили вже на черевиках, дуже особливих. Але у мене питання, а ми правда закупили 283 602 пар рукавичок для окупованої ЗАЕС у вересні 2022-го на 7,1 млн грн?», – повідомив Ярослав Железняк.

Він також зауважує, що у 2021 році, коли ЗАЕС не була окупована і працювала на повну потужність, то коштом платників податків закупили на 83 тисячі пар рукавиць менше. На весь рік.

«Чесно, навіть вже самому цікаво яке буде на цей раз пояснення? Теж зберігається на «спеціальному секретному складі» та чекає свого часу?», – дивується він.

Як писав Львівський портал, окупанти вели прицільний вогонь по ЗАЕС – найбільшій атомній станції Європи. Російські війська захопили станцію у ніч на 4 березня 2022 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *