ОСТАННІ НОВИНИ

У Шегинях з контрабандою Apple iPhone спіймали водія рейсового автобуса

Наталя Дуляба

|

Водій рейсового автобуса намагався нелегально ввезти з Польщі майже 40 смартфонів Apple iPhone останніх моделей. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської митниці.

Випадок стався у ніч на 17 серпня у пункт пропуску «Шегині – Медика», куди прибув рейсовий автобус Neoplan. Водій, 53-річний житель Житомирської області, під час проходження митного контролю вказав, що перевозить лише особисті речі.

Однак під час огляду митники спільно з прикордонниками виявили у конструктивних порожнинах автобуса 37 нових смартфонів Apple iPhone 11, 13, 14.

Остаточну вартість ґаджетів наразі ще встановлюють, однак за приблизними підрахунками може йтися орієнтовно про 1 млн грн.

За цим фактом склали адмінпротокол за ч.1 ст. 483 Митного кодексу України (переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю).

Санкція статті передбачає штраф розміром 100% вартості виявлених контрабандних товарів та їхню конфіскацію. Покарання контрабандисту визначатиме суд.

Нагадаємо, напередодні ще одну масштабну контрабанду смартфонів Apple iPhone викрили у пункті пропуску «Грушів – Будомєж». 200 телефонів останніх моделей теж нелегально намагались ввезти рейсовим автобусом. Вартість ґаджетів оцінили майже у 7 млн грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Львівська митниця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *