ОСТАННІ НОВИНИ

На прикордонній з Польщею дорозі відремонтували міст, зруйнований повінню 15 років тому

Наталя Дуляба

|

На дорозі Мшанець – Стрілки врешті відремонтували міст, який ще у 2008 році зруйнувала повінь. Всі роботи обійшлися орієнтовно у 20 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Йдеться про дорогу від прикордонного з Польщею села Мшанець до села Стрілки, що неподалік Старого Самбора. Вона з’єднує населені пункти Стрілківської громади з трасою Н-13 Львів – Самбір – Ужгород.

На дорозі Мшанець – Стрілки є 36-метровий міст, який ще у 2008 році зруйнувала повінь. Його почали відновлювати у 2021-му, однак роботи так і не вдалось завершити через повномасштабне вторгнення РФ.

Капітальний ремонт обійшовся у 20 млн грн, із виділили із державного дорожного фонду. За ці кошти влаштували фундаменти з буронабивних паль, нові опори, сейсмоупори, оновили залізобетонні конструкції, провели гідроізоляцію й водовідведення.

На мості залили нове асфальтобетонне покриття, зробили тротуари й встановили металеві перила, нанесли дорожню розмітку.

Нагадаємо, дорога Мшанець – Стрілки (протяжність 13 км) тривалий час була у занедбаному стані. Місцеві мешканці неодноразово перекривали трасу Львів-Ужгород з вимогою відремонтувати її. Через ігнорування з боку влади у 2020 році троє жінок та місцевий священник Роман Гром навіть вдались до голодування.

Загалом ця розбита дорога стала «славнозвісною» після того, як навесні 2019 року місцеві жителі зняли на ній відеокавер на популярну пісню «Плакала» гурту KAZKA. Ідея зняти таке відео належала саме вищезгаданому священику УГКЦ отцю Роману Грому.

Люди також реєстрували петицію з вимогою провести капітальний ремонт дороги Мшанець – Стрілки на сайті Кабміну та Львівської облради.

У ЛОДА зрештою пообіцяли відремонтувати дорогу Мшанець – Стрілки. Проте ремонт відклали через брак фінансування.

Ремонт дороги стартував у 2020 році і мали закінчити його до кінця 2021-го. На всі роботи тоді передбачили 30 млн грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛОВА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *