ОСТАННІ НОВИНИ

В ЗСУ прокоментували політ російського бомбардувальника над Азовським морем

Наталя Дуляба

|

Те, що російські окупанти вивели свій бомбардувальник Ту-22М3 в акваторію Чорного моря, що буває вкрай рідко, може свідчити про можливий підбір нової тактики. Втім літак також міг збирати розвідувальну інформацію. Про це в ефірі національного телемарафону 14 серпня розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Цілком імовірно, що ворог намагається підібрати нову тактику. Він намагається знайти шляхи, за допомогою яких міг би максимально тиснути і на місцевих мешканців, і на військово-політичне керівництво України, і на світову спільноту загалом. Дійсно, Ту-22 нечасто фігурує у районі Азовського моря, але наявність літаків у повітрі – це не завжди ознака підготовки атаки. Це цілком може бути й збір оперативної інформації. Даних про те, що цей Ту-22 був споряджений ракетами і готовий до застосування, у нас немає», – сказала вона.

Зазначимо, що 13 серпня о 23:26 год. Повітряні Сили України сповістили про політ російського бомбардувальника Ту-22М3 над Азовським морем і попередили, що він може здійснити пуски ракет. Втім цього не сталося.

Сам літак Ту-22М3 є дальнім стратегічним бомбардувальником, який також здатний вести розвідку. Цей тип літаків може нести ядерну зброю, тож це є найбільш засекреченим авіапроєктом СРСР часів «холодної війни».

Може запускати авіабомби, нести крилаті ракети та протикорабельні ракети Х-22, які називають ще «вбивцею авіаносців». Їх, незважаючи на посилення, українська ППО досі фактично не може знищувати.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *