ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентували документальний фільм пам’яті про Героя Юрія Руфа

Андрій Котенський

|

«Платформа пам’яті Меморіал» презентувала новий документальний фільм з циклу стрічок про загиблих Героїв – про загиблого Героя Юрія Дадака (Руфа). Про це Львівському порталу повідомили творці стрічки.

Офлайн показ відбувся у Львові, де виріс та жив з своєю родиною Юрій. Під час двох показів зібралися повні зали людей, які прийшли вшанувати пам’ять Юрія. Серед присутніх було багато його друзів та рідних.

«Цей фільм – маленька частина того, що зробив Юра. Він жив не тільки для себе, а для України та сім’ї, любив товаришів та свою роботу, завжди був готовий прийти на допомогу. Своє ставив на друге місце, ніколи не першим. Він нині допомагає нам всім, це однозначно, ми це відчуваємо. Всюди його знають, що з одного боку приємно, а з іншого – дуже шкода, що його потенціал не буде використаний надалі», – сказав під час презентації показу Роман Дадак, батько Юрія Руфа.

«Відмотати життя назад не можемо. Здавалося, що буде більше часу, щоби бачитися… Користуючись нагодою, просимо не відкладати нічого на завтра, бо завтра може і не бути», – закликала усіх мама Юрія Надія Дадак.

Видавець Андрій Пилюх, який є автором проєкту «Козацька пошта», що спеціалізується на випуску філателістичної продукції, провів погашення марки на часть Юрія Руфа.

За словами видавця, зберігати пам’ять про усіх полеглих захисників і захисниць дуже важливо, і робити це потрібно всіма можливими способами, один із таких методів  —  випуск пам’ятних марок, які зберігаються та передаються у колекціях.

Юрій Руф (справжнє прізвище – Дадак) – відомий поет, письменник і громадський діяч. Людина, сталева у своїх помислах і своєму тілі. Доцент Національного лісотехнічного університету України. Ведучий. Засновник бренду одягу «Ґwear» та літературно-просвітницького проєкту «Дух нації». Руф – це лицар українського духу, відданий служінню українській справі. З тих, хто будував Україну – вільну, непокірну, войовничу. «Юра дуже багато всього встигав. Вночі, коли я прокидалася, його не було поруч, зразу дивишся, темно, ніч на вулиці, де Юра? Дивишся – ага, в кабінеті світло світиться, значить, він щось робить, щось придумує. Щось вигадував постійно», – пригадує дружина Ірина.

Хоч Юрій не мав військового досвіду, ще в 2015-му він прагнув захищати Україну. Тоді його дружина була вагітна, і це зупинило чоловіка. Та під час повномасштабного вторгнення Юрій не зміг сидіти склавши руки. 24 лютого 2022-го став бійцем 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. Воював на Луганщині. І був там до останнього подиху.

Під час заходу також відбувся благодійний збір на Алеї пам’яті Героїв, підтримати ініціативу можна за посиланням.

Нагадаємо, що раніше Львівський портал повідомляв, що у боях з російськими окупантами на Луганщині загинув відомий український письменник, львів’янин Юрій Руф. У письменника залишилися дружина і дві донечки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *