ОСТАННІ НОВИНИ

Ціллю росіян були молоді пілоти на Івано-Франківщині, – Ігнат

Анастасія Диняк

|

За даними речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, російські військові вранці 11 липня запустили чотири ракети типу «Калібр» у бік аеродрому на Івано-Франківщині, де перебувають молоді українські пілоти, які незабаром вирушать на військові навчання. Про це пише Українська правда.

«Це – черговий удар терористів ракетами Х-47, які, як пишуть росіяни, “летять точно в ціль”. Сьогодні загинула дитина, в житловий сектор влучила одна з ракет. Ті ракети були знову спрямовані на військові аеродроми, які під прицілом ворога вже не перший місяць», – зазначив Ігнат.

Він додав, що наразі найбільше переживає наслідки ударів російських окупантів аеродром Старокостянтинів на Хмельниччині. Втім, 11 серпня під прицілом була Івано-Франківщина.

«Цього разу Франківщина під прицілом, наша молодь – наші молоді пілоти, які скоро вже практично їдуть на навчання. Молоді пілоти будуть навчатись за іншою програмою, і знаємо, що й Велика Британія, й інші країни будуть навчати їх на новий тип літака, західну техніку, на F16 передусім. Таким чином ворог хотів завдати удару і по нашій молоді, позбавляючи нас таким чином перспективи подальшого переозброєння на новітні західні зразки техніки», – сказав Ігнат.

Як повідомляв Львівський портал, вранці 11 серпня російські окупанти атакували Україну чотирма ракетами «Кинджал». Бійці ППО знищили одну ракету.

Одна з ракет вдарила по житловому будинку в Коломийському районі на Івано-Франківщині. Унаслідок цього загинув 8-річний хлопчик.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *