ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепу Дубінському обрали запобіжний захід

Анастасія Диняк

|

Печерський райсуд Києва обрав нардепу Олександру Дубінському запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання до 8 жовтня. Про це пише Суспільне.

«Клопотання задовольнити, застосувати до Олександра Дубінського запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Покласти обов’язки на строк до 8 жовтня 2023 року прибувати до слідчого прокурора, слідчого судді, не відлучатися за межу Київської області без дозволу слідчого прокурора, суду, не спілкуватися зі свідками у справі, здати на зберігання паспорт громадянина України для виїзду за кордон», – зазначила суддя.

Як повідомляв Львівський портал нардепа підозрюють у внесенні службовою особою неправдивих відомостей до офіційних документів, на підставі яких він виїхав за кордон нібито під приводом супроводження батька на лікування.

Слідство встановило, що народний депутат отримав дозвіл залишити Україну під цим приводом та самостійно покинув країну 27 червня 2023 року.

Своєю чергою батько нардепа самостійно виїхав за кордон 26 червня 2023 року, а потім повернувся до України 11 липня 2023 року. Сам нардеп повернувся до України лише 27 липня 2023 року.

Нагадаємо також, що у 2021 році США запровадило санкції проти нардепів Олександра Дубінського і Андрія Деркача. Їх звинуватили у втручанні у президентські вибори Сполучених Штатів 2020 року, зазначивши, що він є «частиною пов’язаної з Росією мережі іноземного впливу».

До обрання народним депутатом у 2019 році («Слуга Народу», 94 округ, Київщина) Дубінський багато років працював на телеканалах Коломойського в якості ведучого та креативного продюсера.

У 2019 році нардеп став фігурантом розслідування журналістів Bihus.info: Дубінський і його родина протягом останніх кількох років набули у власність загалом 24 квартир, 17 автівок, два будинки і 70 соток землі на загальну суму близько 2,5 млн доларів.

За даними фактчекінгової платформи «Детектор Медіа», він неодноразово поширював недостовірну та маніпулятивну інформацію, зокрема, про в.о. міністра охорони здоров’я України Уляну Супрун, яка зрештою подала на нього до суду. Через сюжет Дубінського також подав до суду на 1+1 й експрезидент Петро Порошенко.

Коли Порошенко виступив з ініціативою запровадити офіційно в армії привітання: «Слава Україні – Героям слава!», Дубінський заявив, що це нацистське вітання. Представників ОУН-УПА народний депутат також називав нацистами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *