ОСТАННІ НОВИНИ

Скандального блогера Чаву повторно взяли під варту, з можливістю застави

Андрій Котенський

|

Львівський апеляційний суд змінив запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту підозрюваному Мар’яну Чаві на утримання під вартою на 60 днів (до 25 вересня 2023 року), з можливістю вийти під заставу – 214 720 грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівського апеляційного суду.

Апеляцію у справі Чави розглянули 8 серпня, у відкритому судовому засіданні Львівського апеляційного суду.

За даними слідства, підозрюваний публікував у мережах Facebook, YouTube та Telegram висловлювання спрямовані на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в державі, деморалізації армії та формуванню передумов для дискредитації іміджу України на міжнародній арені.

Маряну Чаві інкримінують ч.1 ст.114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань), ч.1 ст.435-1 (образа честі і гідності військовослужбовця, погроза військовослужбовцю), ч.2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) КК України.

Ухвалою першої інстанції частково задоволено клопотання слідчого СБ України у Львівській області та застосовано до 40-річного дрогобичанина запобіжний захід у вигляді  цілодобового домашнього арешту, строком на два місяці, з покладенням відповідних обов’язків.

Не погоджуючись із ухвалою, прокурор у справі подав апеляційну скаргу, мотивуючи тим, що такий запобіжний захід не забезпечить належну поведінку підозрюваного. Відтак, просив скасувати ухвалу та застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Колегія суддів судової палати постановила задовільнити апеляційну скаргу прокурора Львівської обласної прокуратури та скасувати попередню ухвалу слідчого судді Галицького районного суду Львова.

«Застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів до 25 вересня 2023 року, з визначенням розміру застави – 214 720 грн», – йдеться в ухвалі апеляційного суду.

Як відомо, Служба безпеки України затримала Мар’яна Чаву 24 липня у Дрогобичі та провела обшуки у його помешканні.

25 липня стало відомо, що Скандального блогера Чаву відпустили під домашній арешт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *