ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни намагались проникнути в електронну систему планування операцій ЗСУ

Наталя Дуляба

|

Російські спецслужби намагались проникнути в електронну систему планування операцій ЗСУ. Хакерів вчасно виявили і заблокували всі їхні спроби. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Російські хакери намагалися проникнути в бойову систему обміну даних ЗСУ і викрасти звідти дані. Таким чином спецслужби РФ могли заволодіти чутливою інформацією щодо дій українських військових, локацій і переміщення Сил оборони, їхнього технічного забезпечення тощо. Втім кіберфахівці разом із ЗСУ заблокували всі спроби ворога.

Як розповів начальник департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк, відповідальність за цю та інші кібератаки лежить на хакерському угрупованні Sandworm, яке підконтрольне російській воєнній розвідці.

В результаті розслідування встановлено, що для поширення «вірусів» у системі ворог робив основну «ставку» на захоплення українських планшетів на полі бою. В подальшому вони планували використовувати наявні на цих пристроях доступи та програми для проникнення в систему.

«З перших днів повномасштабної війни ми відбиваємо кібератаки російських спецслужб, які намагаються зламати нашу систему військового управління і не тільки. Проведена нами зараз операція – це кібероборона нашого війська», – прокоментував Ілля Вітюк.

Загалом Служба безпеки виявила майже 10 ворожих шпигунських програм, які були призначені для отримання інформації із військової системи ЗСУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *