«Наше терпіння не вічне»: Торохтія таки виключають з фракції «Слуга народу»

Ольга Денисяка

|

Голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія заявив про виключення з фракції народного депутата Богдана Торохтія. Про це Арахамія повідомив у Телеграмі.

«Наше терпіння не вічне. Богдан Торохтій мав час на те, щоб пояснити свою поведінку під час війни і спробувати хоча би якось реабілітуватися. Як варіант – продати щось з елітного автопарку своєї родини і передати кошти на потреби оборони. Це нікого не виправдовує, але хоча би дає зрозуміти, що людина усвідомила свою помилку і більше так не вчинятиме. Але нічого з цього зроблено не було. Більше того, ми дізналися, що поки родина Богдана Торохтія купувала елітне майно, сам він продовжував отримувати з бюджету компенсацію за оренду житла», – заявив Арахамія.

Голова фракції закликав Торохтія повернути отримані гроші в бюджет і скласти депутатський мандат, та заявив, що ініціює його виключення з фракції.

Нагадаємо,  журналісти bihus.info повідомили, що дружина нардепа від «Слуги народу» Богдана Торохтія – Аліна Левченко у серпні 2022 року придбала квартиру та приміщення в Болгарії, у курортному місті Несебр. Також стало відомо, що через кілька місяців вона купила квартиру і паркомісце на Печерську в Києві.

Раніше Левченко заявила, що її статки дозволяють купувати дорогі автомобілі. Так вона відреагувала на інше розслідування Bihus.Info. В ньому розповідається, що після повномасштабного російського вторгнення родина Торохтія встигла змінити три коштовні автомобілі, і всі вони купувались на ім’я його дружини Аліни Левченко. Після розголосу Державне підприємство «Антонов» звільнило Аліну Левченко з посади радниці генерального директора.

Окрім того, за даними розслідувачів, Богдан Торохтій під час воєнного стану виїжджав за кордон на відпочинок. Торохтій досі є депутатом від «Слуги Народу» попри те, що інший член фракції Юрій Арістов, якого викрили на відпочинку на Мальдівах, склав мандат та отримав підозру в підробленні документів для виїзду за кордон.

Сам Давид Арахамія напередодні заявляв, що не варто порівнювати поїздки Арістова й Торохтія до Болгарії і Торохтію на час поїздки виписали відпустку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *