ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові врятували 27-річного мешканця Донеччини, який потрапив під обстріл «градів»

Маркіян Рой

|

У національному реабілітаційному центрі «Незламні» медики врятували та лікують 27-річного Сергія Гомля, який потрапив під обстріл у автомобілі. Він отримав множинні травми, втратив ногу, він був на меже життя та смерті. Однак, лікарям вдалось повернути його до життя. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Сергій Гомля з міста Красногорівка, що біля Донецька. Має дружину та доньку.

«Дитину подружжя вивезло подалі від лінії вогню, самі ж лишились у Красногорівці. Одного дня на початку червня Сергій сидів у машині, яку лише чотири дні, як купив. Раптово росіяни почали гатити по місту з «Градів». Один з реактивних снарядів влучив зовсім поруч. Уламками потрощило автівку, а Сергій отримав множинні мінно-вибухові травми. Сергію ж уламки понівечили кінцівки, пробили легені і розірвали діафрагму. Через велику крововтрату, чоловікові було важко дихати», — йдеться у повідомленні.

Першу медичну допомогу чоловікові надали дружина та українські військові, які із підручних матеріалів наклали потерпілому джгут. Після чого парамедики відвезли Сергія в районний госпіталь, а звідти його відправили вже в Дніпро.

Уламки «граду» вразили також кишківник, печінку та селезінку. Далі дніпровські лікарі екстрено усувають джерело внутрішньої кровотечі, видаляють селезінку та переливають кров. Крім того, ампутували ліву ногу. Далі Сергія доправили до центру НЕЗЛАМНІ у Львові.

«Сергій прибув все ще у вкрай важкому стані та з високою температурою. Все через гнійник, який утворився на місці селезінки. Хірурги терміново видалили утворення, яке вбивало пацієнта. Зараз чоловік уже потроху одужує. Щодня він працює з фізичними терапевтами та готується до протезування. Попереду у чоловіка — ще одне оперативне втручання», — розповіли у центрі НЕЗЛАМНІ.

Попереду чоловіку будуть видаляти майже сантиметровий осколок, який застряг в м’яких тканинах біля променевого нерва лівої руки. Адже через цей уламок кінцівка чоловіка наразі зовсім не функціонує.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *