ОСТАННІ НОВИНИ

Пошкоджені мости з Кримом змушують окупантів везти постачання критично близько до позицій ЗСУ

Наталя Дуляба

|

Пошкоджуючи мости, які з’єднують окупований Крим із материковою частиною України, ЗСУ перешкоджають логістиці ворога. Тому тепер війська РФ змушені везти боєприпаси та інші ресурси критично близько до українських позицій. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла начальниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Удари по генічеському й чонгарському автомобільних мостах призвели їх в стан, коли ворог не здатен постачати на бойові платформи резерви та ресурси. Те, що окупанти підтягували з Кримського півострова, зараз змушені пускати в обхід. В’їзні шляхи вони вже позначили – через Армянськ, а це є критично близько до Сил оборони. Тож тепер росіянам доводиться використовувати наземний транспортний шлях, максимально наближений до Сил оборони. А далекобійність Сил оборони їх дуже суттєво лякає і дивує», – сказала вона.

Наталія Гуменюк додала, що б’ючи по мостах, які ведуть із Криму, українські військові ускладнюють й уповільнюють логістику росіян. А це означає, що постачання усього необхідного окупантам на фронт буде не таким стабільним.

«Фактично перекриті всі основні артерії, починаючи з кримського мосту, закінчуючи тепер і цими двома автомобільними мостами. Весь потік транспорту (з Криму, – ред.) звужується до однієї артерії. І це для окупантів знову є ускладненням. Досить потужно відпрацювавши по пунктах боєпостачання ворога, ми бачимо, що він не може підтягнути ресурси і знижує кількість обстрілів. Тобто це велика стратегія, за якою працюють Сили оборони, знищуючи потенціал ворога в його тилу, поки він очікує прямого удару по фронту», – підкреслила речниця Сил оборони півдня України.

Примітно, що перейти на альтернативний шлях постачання своїх військ через Азовське море окупанти теж не можуть.

«Така логістика ускладнена особливістю самого моря, оскільки воно не таке глибоке для того, щоб проходили потужні судна. І якщо говорити про транспортування військової техніки, то для цього окупанти час від часу використовують великі десантні кораблі. А тут в них вже теж є сумний досвід», – пояснила Наталія Гуменюк.

Нагадаємо, в ЗСУ офіційно підтвердили, що вдень 6 серпня вдарили по генічеському й чонгарському автомобільних мостах. Перед цим українські військові атакували міст у Чонгарі 29 липня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *