ОСТАННІ НОВИНИ

У Повітряних Силах прокоментували пуски ракет із території Білорусі

Наталя Дуляба

|

Під час атаки 5 серпня по Україні військові зафіксували, що російські ракети летіли через Білорусь. Однак чи запускали їх саме з території цієї країни, наразі достеменно не відомо. Про це в ефірі національного телемарафону 6 серпня сказав речник Повітряних Сил Юрій Ігнат.

«Був пуск із МіГ-31К із району Тамбова (РФ, – ред.) і проліт ракет міг бути через територію Білорусі. Ця інформація наразі ще уточнюється, але було помічено проліт повітряних цілей саме через територію цієї держави. В принципі це відбувається не вперше, тому тут нічого дивного немає», – прокоментував він.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов зі свого боку відзначав, що Росія могла імітувати пуск ракет із Білорусі, щоб таким чином втягнути Білорусь у війну.

Нагадаємо, ввечері 5 серпня російські війська запустили аеробалістичні ракети «Кинджал» із району Тамбова, РФ. Згодом у Повітряних Силах попереджали про повторний пуск ракет з території Білорусі.

Українські військові не надають інформації про те, куди влучили три «Кинджали».

Загалом із вечора 5 серпня по ранок 6 серпня російські окупанти здійснили дві хвилі атак по Україні, застосувавши 70 ракет і дронів. Українська ППО збила 57 із них.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *