ОСТАННІ НОВИНИ

У Польщі затримали російського шпигуна з Білорусі

Маркіян Рой

|

У Польщі затримали білоруса, який збирав розвіддані про військові об’єкти, а також об’єкти критичної інфраструктури для російських спецслужб. Про це повідомляє Onet із посиланням на дані польських спецслужб.

Так, 1 серпня у Польщі затримали 39-річного громадянина Білорусі . За даними Агентства внутрішньої безпеки, Михаїл був шпигуном російських спецслужб.

Шпигун працював у Москві у 2008-2010 роках, а згодом переїхав до Санкт-Петербурга. Згодом чоловік відбув шестирічне ув’язнення в Росії і приїхав до Польщі у 2021 році.

У Польщі він мав збирати дані про об’єкти критичної інфраструктури, зокрема, військові території та об’єкти морських портів, а також мав вести пропагандистську діяльність. За виконання завдань білорус отримував нагороду.

Прокурор звернувся до суду з клопотанням про застосування запобіжного заходу для підозрюваного у вигляді тимчасового арешту. Суд повністю погодився з аргументами обвинувачення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *