ОСТАННІ НОВИНИ

На Закарпатті Зеленський зустрівся з угорською громадою і нагородив військових

Наталя Дуляба

|

Під час візиту на Закарпаття президент України Володимир Зеленський зустрівся із представниками угорської нацменшини та військовослужбовцями. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

Глава держави відзначив, що зустріч із угорською громадою у такому форматі відбувається вперше. Він подякував представникам нацменшини за їхню діяльність зараз, під час повномасштабної війни, а також закликав їх долучатись до розробки Української доктрини.

«Українська доктрина має розширювати свободу й можливості всіх людей, усіх компаній, усієї України. І буде загальнонаціональна дискусія щодо доктрини, коли кожна людина, родина, спільнота, кожна громада зможе додати свої пропозиції, свої наголоси до Української доктрини. Я дуже зацікавлений, щоб ваша команда також почала напрацювання, зокрема, через керівника обласної адміністрації…

Дякую вам за все, що ви робите зараз, під час такого випробування. Це дуже важливо. Дякую вам, бережіть себе. Ми тільки почали наш діалог. Впевнений, що ми розберемося з усіма викликами», – сказав Володимир Зеленський.

Також він звернув увагу на російське пригноблення й поневолення інших народів, зокрема українців, угорців, поляків, розпалюванні міжетнічної ворожнечі і наголосив на тому, що зараз в РФ нічого не вийде.

«Наш спільний ворог органічно не сприймає ідеї рівності, поваги, ідеї однакової свободи для всіх людей і для різних спільнот. Там, у їхній хворій голові, завжди хтось має бути рівнішим за іншого. Хтось когось підкорює, хтось поневолений. І завжди саме такий баланс у їхній історичній суті, сенсі їхнього підходу до людей. Така в них система. Вже було таке в нашій спільній історії – історії України, у нашій спільній європейській історії. Їхня система принесла неволю й страждання народам цієї частини Європи – і українцям, і угорцям, і полякам, і чехам, усім іншим. Цього разу перемога України врятує абсолютно всіх у Європі завдяки міцності наших героїв», – відзначив глава держави.

Зі свого боку представники угорської громади подякували президенту за те, що під час новорічного звернення до українців він використав угорську мову, а також за саму зустріч.

«Ви прийшли й показали нам честь, на яку ми й не очікували. Ви змогли приїхати й відчути цю атмосферу. Це дає нам сили, і ми продовжуватимемо свою роботу. Готові допомагати в усьому, що можемо робити», – зі свого боку сказала депутатка Закарпатської обласної ради від Партії угорців України Юдіта Петеї.

Потім Володимир Зеленський відзначив нагородами військовослужбовців 128 окремої гірсько-штурмової бригади оперативного командування «Захід» та 101 окремої бригади територіальної оборони Регіонального управління «Захід».

Президент вручив українським захисникам ордени «За мужність» IIІ ступеня та медалі «За військову службу Україні» й «Захиснику Вітчизни».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОПУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *