ОСТАННІ НОВИНИ

Київський посадовець за 10 тис. доларів «списував» ухилянтів

Анастасія Диняк

|

У Києві затримали посадовця, зокрема, він обіймав посаду у КМВА, який підробляв документи військовозобов’язаним для безперешкодного виїзду з України за 10 тисяч доларів. Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Так, начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ, який також обіймає посаду начальника відділу у Київській міській військовій адміністрації викрили на організації схеми незаконного вивезення військовозобов’язаних за кордон.

За даними слідства, ціна «послуги» становила 10 тисяч доларів з одного клієнта. За ці гроші учасники схеми оформлювали фіктивні документи про непридатність до військової служби.

Правоохоронці задокументували декілька випадків видачі фіктивних документів.

Організатора схеми затримали під час передачі документів трьом особам. За їх виготовлення він отримав 30 тисяч доларів.

Під час обшуків за місцем проживання посадовця, в районному територіальному центрі комплектування та Київській міській військовій адміністрації було вилучено понад 48 тисяч доларів та 5 тисяч євро.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманому та обрання йому запобіжного заходу.

Перевіряється причетність до вчинення злочину посадовців одного з київських територіальних центрів комплектування та соцпідтримки, а також інших осіб.

Досудове розслідування триває, його здійснюють слідчі ДБР.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *