ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ затримала тіктокерку, яка закликала бомбити Львів

Ольга Денисяка

|

Служба безпеки затримала 27-річну мешканку Житомирщини, яка схвалювала нанесення росією ракетних ударів по Львову. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Як встановили контррозвідники та слідчі СБУ, до обстрілів центрального міста Західної України жінка закликала під час онлайн-трансляції у соцмережі TikTok.

«Фігурантка знала, що саме у цей час країна-терористка завдавала чергових ракетних ударів по Україні, також була загроза атаки ударними БпЛА. Втім, коли під час спілкування з тікток-аудиторією один із гостей стріму зазначив, що рашисти саме у цей момент б’ють по Львову, коростенка заявила, що «так їм і треба» – немає чого їм «розслаблятися», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що того дня внаслідок влучання ворожих ракет у жилі багатоквартирні будинки Львова загинули 10 осіб, ще 42 людини постраждали.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили тікток-блогерці про підозру у публічних закликах до підтримки рішень та дій держави-агресора, тобто у вчиненні кримінального проступку за ч.1 ст.111-1 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *