ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни вдарили по портовій інфраструктурі Дунаю і морському вокзалу

Наталя Дуляба

|

У ніч на середу, 2 серпня, російські окупаційні війська здійснили масовану атаку дронами-камікадзе Shahed-136/131 по Одещині, пошкодивши портову інфраструктуру Дунаю та будівлю морського вокзалу. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

Внаслідок атаки безпілотників пошкоджено чи зруйновано елеватор, зернові ангари, резервуари одного з вантажних терміналів, виробничі, складські та адміністративні приміщення портової інфраструктури Дунаю.

Також суттєво пошкоджено триповерхову будівлю «Морвокзалу».

Як додають в Оперативному командуванні «Південь», окупанти прицільно намагались знищити саме портову інфраструктуру на Дунаї, аби блокувати будь-яку можливість вивозу українського зерна.

Загалом бійці ППО цієї ночі збили в небі над Одещиною 11 «Шахедів». Обійшлося без постраждалих.

Цю ворожу атаку правоохоронці вже почали розслідувати за ч.1 ст.438 ККУ (порушення законів та звичаїв ведення війни). Остаточні руйнування ще встановлюють.

Нагадаємо, у ніч на 2 серпня українська ППО збила 23 «Шахеди», більшість – саме на Одещині та Київщині. Найбільші руйнування були на півдні Одеської області, де знаходиться вся портова інфраструктура.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *