ОСТАННІ НОВИНИ

ППО збила 23 «Шахеди», більшість – на Київщині та Одещині

Наталя Дуляба

|

У ніч на середу, 2 серпня, російські окупанти знову атакували Україну дронами-камікадзе Shahed-136/131. Протиповітряна оборона збила 23 безпілотники. Про це Львівському порталу повідомили у командуванні Повітряних Сил.

Війська РФ запускали «Шахеди» із трьох напрямків: Курська, Приморсько-Ахтарська (РФ) та Чауди (Крим). Силами української протиповітряної оборони вдалося знищити знищено 23 дрони, більшість – у Київській та Одеській областях.

«На жаль, частина запущених ворогом дронів уразила портову інфраструктуру в Одеській області», – йдеться у повідомленні.

В Оперативному командуванні «Південь» зі свого боку вже заявили, що внаслідок атаки на промислових та портових об’єктах на півдні Одещини виникли пожежі, пошкоджено елеватор.

В Одеській ОВА жодних інших деталей не надають, втім атаку по інфраструктурі регіону прокоментував президент Володимир Зеленський:

«Чергова ніч війни, чергова ніч роботи нашої героїчної ППО. Захищаємося на максимумі наявних сил. Збито багато “Шахедів”. На щастя, обійшлося без жертв. На жаль, є пошкодження. Найсуттєвіші – на півдні країни. Російські терористи знову били по портах, по зерну, по глобальній продовольчій безпеці. Усі наші оперативні служби спрацювали ефективно. Світ має реагувати. Коли мішенню є цивільні порти, коли терористи свідомо руйнують навіть елеватори – це загроза всім на всіх континентах. Росію можна й треба зупинити».

В МВС України додають, що на Київщині під час атаки «Шахедів» спалахнула пожежа у приватному будинку, обійшлось без постраждалих. А в самій столиці пошкоджено фасад адмінбудівлі у Солом’янському районі. Теж ніхто не постраждав.

Загалом у небі над столицею, за даними Київської МВА, збили всі безпілотники, їх було більше десяти. Від падіння уламків у Солом’янському, Голосіївському та Святошинському районах пошкоджено дорожнє покриття. Серйозних руйнувань немає.

Тим часом у Київській ОВА додають, що крім пожежі у приватному будинку, яка спалахнула через падіння уламків дронів, також пошкоджено гараж, прибудинкову територію, автомобіль та дах магазину.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: МВС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *