ОСТАННІ НОВИНИ

Рабіновича заочно взяли під варту

Ольга Денисяка

|

Народноро депутата від вже забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя» Вадима Рабіновича заочно взяли під варту. Його підозрюють у державній зраді. Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

«1 серпня Печерський суд Києва задовольнив клопотання слідчого Державного бюро розслідувань та обрав колишньому народному депутату від фракції ОПЗЖ Вадиму Рабіновичу запобіжний захід у вигляду тримання під вартою», – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, будучи народним депутатом України, з 2019 до 2021 року підозрюваний у своїх численних виступах та інтерв’ю систематично оприлюднював та розповсюджував серед населення України маніпулятивні висловлювання. Вони несли шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, державній, економічній та інформаційній безпеці України. 

Нагадаємо, що 26 липня колишньому народному депутату України повідомили про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Повідомлення про підозру здійснено шляхом скерування відповідного запиту про міжнародну правову допомогу до Держави Ізраїль.

Нагадаємо, в березні минулого року працівники Держбюро розслідувань провели обшуки у народних депутатів від ОПЗЖ, які незаконно перетнули державний кордон України. Серед них був і Рабінович. В нього знайшли рушниці та значні суми готівки у гривнях та доларах.

Згодом Верховна Рада достроково позбавила мандата Вадима Рабіновича через припинення громадянства України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *