ОСТАННІ НОВИНИ

Екснардепу Рабіновичу повідомили про підозру в держзраді

Ольга Денисяка

|

Про підозру в державній зраді повідомили колишньому народному депутату від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» Вадиму Рабіновичу. Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, будучи народним депутатом України, з 2019 до 2021 року підозрюваний у своїх численних виступах та інтерв’ю систематично оприлюднював та розповсюджував серед населення України маніпулятивні висловлювання. Вони несли шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, державній, економічній та інформаційній безпеці України. 

«Його пропагандистська діяльність допомагала керівництву рф досягати своїх військово-політичних цілей та забезпечувала державі-агресору ідеологічну допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Також він розповсюджував серед політичного керівництва країн Європейського Союзу антиукраїнську пропагандистську інформацію», – йдеться в повідомленні.

Народному депутату України IX скликання від забороненої на теперішній час політичної партії «ОПЗЖ» повідомили про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Нагадаємо, в березні минулого року працівники Держбюро розслідувань провели обшуки у народних депутатів від ОПЗЖ, які незаконно перетнули державний кордон України. Серед них був і Рабінович. В нього знайшли рушниці та значні суми готівки у гривнях та доларах.

Згодом Верховна Рада достроково позбавила мандата Вадима Рабіновича через припинення громадянства України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *