ОСТАННІ НОВИНИ

Загиблому на війні львів’янину Володимиру Тріщу просять присвоїти звання Героя

Наталя Дуляба

|

Львів’янину Володимиру Тріщу, який загинув у бою на Донеччині, закликають присвоїти звання Героя України. Відповідну петицію зареєструвала родина військового.

Володимир Тріщ (15.09.1990 – 25.06.2023) із початку повномасштабного вторгнення РФ був командиром підрозділу у складі військової частини А4002. Воював на східному напрямку фронту. Загинув від кульового поранення на Донеччині.

«Шановний пане Президенте! Прошу Вас присвоїти звання Героя України (посмертно) Тріщу Володимиру Ярославовичу, псевдо Ворон. Я пишаюсь ним, його скромністю, незламністю та патріотизмом і вважаю, що він заслуговує на найвищу державну нагороду», – пише у тексті петиції Оксана Тріщ.

Наразі петиція забрала більше 9000 голосів із 25 000 необхідних. Поставити свій підпис до середини жовтня можна за цим посиланням.

Біографічна довідка:

Володимир Тріщ навчався у львівській школі №64. У 2008 році закінчив Вище професійне училище №20, згодом – Українську академію друкарства.

Учасник Революції Гідності, у 2014 році приєднався до лав «Правого сектору». Виконував бойові завдання у зоні АТО у складі 5 окремого батальйону Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор». Захищав донецький аеропорт. Потім вступив до підрозділу патрульної поліції особливого призначення «Гарпун».

Постійно навчався військовій справі: проходив підготовку на базі 197 центру підготовки сержантського складу Сухопутних військ ЗСУ, у 2020 році здобув кваліфікацію «Інструктор І рівня БАрС» та закінчив навчання у Військовому коледжі сержантського складу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. У складі 18 окремого вертолітного загону приймав участь у міжнародній Місії ООН в ДР Конго.

За патріотизм та вірність службі Володимир Тріщ нагороджений численними відзнаками.

Додамо, що звання Герой України є найвищою державною відзнакою, яку вручають громадянам за визначний геройський вчинку або видатне трудове досягнення. Її присвоює виключно президент України.

Втім оскільки родичі і близькі полеглих під час повномасштабної війни захисників масово реєструють петиції з проханням присвоєння звання Героя України, глава держави створив спеціальний дорадчий орган – експертну групу при Комісії державних нагород та геральдики. Вона проводитиме попередній розгляд усіх подань.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *