ОСТАННІ НОВИНИ

За бомбардування Маріуполя судитимуть ще одного російського генерала

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці заочно оголосили підозру російському генералу Миколі Гостєву, який командував бомбардуванням Маріуполя. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного високопосадовця російських окупаційних угруповань, який причетний до підготовки та здійснення повномасштабного вторгнення в Україну.

Йдеться про генерал-лейтенанта Миколу Гостєва – командувача 4 армії військово-повітряних сил та протиповітряної оборони Південного військового округу Повітряно-космічних сил ЗС РФ (м. Ростов-на-Дону).

Встановлено, що з 24 лютого до кінця травня 2022 року він командував підрозділами російської авіації, які брали участь у захопленні частини території Донецької області. Саме за наказом Гостєва рашисти здійснювали масовані ракетно-бомбові удари по цивільній інфраструктурі Маріуполя.

«Ворожі атаки призводили до загибелі мирних жителів міста, у тому числі дітей, а також до руйнування житлових будинків, лікарень тощо», – кажуть в СБУ.

Для здійснення ударів загарбники використовували ракети класу «повітря-земля» та авіаційні бомби, серед яких були заборонені фосфорні боєприпаси.

Крім того, російський генерал особисто командував підрозділами бойової авіації, що забезпечували підтримку наземних угруповань РФ під час штурму українських міст на Донеччині.

Гостєву заочно оголосили підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч.2 ст.28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб за попередньою змовою);
  • ч.3 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, якщо вони призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків);
  • ч.2 ст.437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнний дій).

Санкція статей передбачає до 15 років тюрми. Наразі тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності за скоєні злочини проти України.

Нагадаємо, штурмом «Азовсталі» та обстрілами Донеччини керував командувач 8 гвардійською загальновійськовою армією Південного військового округу збройних сил РФ Андрєй Мордвічев. Його теж судять за воєнні злочини, скоєні проти України.

Нещодавно українські хакери ідентифікували понад 150 окупантів, причетних до бомбардування Маріуполя. Детальніше читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *