ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові з’явився мобільний пункт забору крові

Маркіян Рой

|

У Львові з’явився мобільний пункт забору крові, який подарували благодійники зі США. Там є усе потрібне для швидкої та зручної здачі крові. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

З початком повномасштабної війни потреба в донорській крові по всій Україні стрімко збільшилась. Саме тому американські організації Carters Blood Care, United Help Ukraine та Free Ukraine and World об’єдналися, аби доправити цей мобільний пункт забору крові до Львова.

У спеціально облаштованому автобусі є все необхідне для комфортної роботи: столи, зручні крісла та інший маніпуляційний інвентар. Одночасно здавати кров тут можуть четверо донорів.

«Тепер ті донори, які хотіли б пожертвувати свою кров для інших, але не могли до нас приїхати, зможуть це зробити у нашому мобільному пункті.  Автобусом ми зможемо виїхати на будь-яке підприємство або ж приїхати для забору крові у будь-який населений пункт нашої області. Все це, аби залучити більше донорів та врятувати якомога більше життів пацієнтів», – розповів представник Центру служби крові Львова Святослав Синюк.

Спеціалісти Центру служби крові збирають її від донорів і передають в усі медичні заклади Першого медоб’єднання. Щоденно вони потребують донорської крові 50-60 осіб.

У Першому медоб’єднанні Львова кров здавати можна по буднях із із 09:00 до 12:00 на вул. Миколайчука, 9. Телефон для запису: 0-800-333-003.

Зазначимо, що донором крові може бути кожна здорова людина віком від 18 до 60 років, яка не має медичних протипоказань. Здавати кров, як кажуть медики, навіть корисно, адже це сприяє самовідновленню організму та профілактиці серцево-судинних захворювань.

Нагадаємо, що навесні шведські благодійники також передали автобус, обладнаний під мобільний пункт забору крові, Львівському обласному центру служби крові.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *