ОСТАННІ НОВИНИ

Серед окупантів ширяться панічні настрої, більшає дезертирів, – Маляр

Наталя Дуляба

|

Все більше військових окупаційної армії РФ намагаються не потрапити у зону бойових дій в Україні, тож вони втікають із частин, не виконують накази або вдаються до самокаліцтва. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Відомо, що переважна більшість російських військовослужбовців, які проходили підготовку на території Білорусі та на початку липня були передислоковані на полігони Нижньогородської області, Краснодарського краю РФ для подальшого відновлення втрат підрозділів окупаційних військ, намагаються уникнути потрапляння у райони ведення бойових дій.

«Серед особового складу російських окупаційних військ продовжують поширюватись панічні настрої. Є підтверджені факти збільшення дезертирства, самовільного залишення військових частин, ухиляння від виконання наказів та самокаліцтв з метою уникнення відправки на територію України», – додала Ганна Маляр.

Тим часом військове командування окупантів посилює так звану «інформаційно-роз’яснювальну роботу», яка, як зауважує Маляр, є звичайним залякуванням російських військових.

«Проте погрози ув’язненням та розстрілами є малоефективним та ще більше демотивують особовий склад окупаційних підрозділів», – зауважила посадовиця.

Нагадаємо, за останніми даними Генштабу ЗСУ, через суттєві втрати на фронті Міноборони РФ вже почало підготовку до мобілізації нових в’язнів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *