ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепам та чиновникам заборонили виїжджати з України, – ЗМІ

Анастасія Диняк

|

Чиновникам та народним депутатам заблокували виїзд за кордон після низки скандальних «відряджень» на курорти. Наразі допрацьовуватиметься законодавство, яке регулює відрядження. Про це пише Українська правда з посиланням на співрозмовника в Офісі президента.

«Це правда, що всім депутатам і чиновникам заблокували виїзд з України. Люди втратити зв’язок з реальністю. Зараз відповідні органи будуть дуже ретельно перевіряти документи про відрядження, запрошення, дорогу і так далі. Щоб не було такого, що відрядження у Вільнюс, а люди повертаються через Хорватію, де ще тиждень затримуються», – зазначив інформатор.

Він також додав, що наразі доопрацьовується постанова, яка регулює відрядження і відпустки за кордоном стосовно військових теж.

«Є думки про те, що особливо скандальні люди, після того, як втратять мандат, могли б отримати повістки і піти повоювати», – додав співрозмовник.

Зазначається, що напередодні з’явилася непідтверджена інформація, що «на прикордонні пости розіслали вказівку про заборону на виїзд всіх чиновників та депутатів за кордон».

У Держприкордонслужбі на запит журналістів заявили, що будуть дотримуватися чинного законодавства, як і завжди.

«Заходи прикордонного контролю й надалі відбуватимуться відповідно до норм чинного законодавства, в т.ч. і правил, які встановлені на період дії воєнного стану та прописані в постанові уряду номер 57», – зазначив речник ДПСУ Андрій Демченко.

Зазначимо, загалом виїзд за кордон українських депутатів й посадовців під час повномасштабної війни має погоджувати РНБО.

Як повідомляв Львівський портал, одним з крайніх помітили у 5-зірковому готелі Waldorf Astoria Maldives, що знаходиться на приватному острові Ітхаафуші на Мальдівах, 48-річного «слугу» Юрія Арістова, заступника голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Арістов на законних підставах виїхав у робоче відрядження до Польщі, а там дистанційно відкрив собі лікарняний у київській клініці і полетів відпочивати на Мальдіви.

Нардеп сам вирішив скласти мандат народного депутата України, однак наразі його відпочинок на Мальдівах під час повномасштабної війни вже розслідують за ч.1 ст.366 (Службове підроблення) ККУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *