ОСТАННІ НОВИНИ

На півдні України війська РФ посилились модифікованими Ка-52, – розвідка

Наталя Дуляба

|

Британська розвідка вважає, що Росія посилила свої окупаційні війська на півдні України модифікованою версією ударного гелікоптера Ка-52. Про це йдеться в огляді, яке 27 липня опублікувало Міністерство оборони Великої Британії.

Під час наступальної операції ЗСУ у Запорізькій області однією з найвпливовішим систем озброєнь росіян у цьому секторі розвідка вважає ударний вертоліт Ка-52 HOKUM. За даними британців, із початку повномасштабного вторгнення РФ втратила близько 40 Ка-52, але цей тип гелікоптерів також завдав значних втрат Україні.

«Останніми місяцями Росія найімовірніше посилила свої сили на півдні України принаймні невеликою кількістю абсолютно нових Ка-52М – сильно модифікованих вертольотів, які розробили, зважаючи на російський досвід в Сирії», – йдеться в огляді.

Серед доказів, які підтверджують використання Ка-52М в Україні, – фотографії у соцмережах, на яких екіпаж позує поруч з новим вертольотом.

Ще одним ключовим покращенням парку Ка-52, як каже британська розвідка, є інтеграція нової протитанкової ракети LMUR із дальністю ураження близько 15 км.

«Екіпажі Ка-52 швидко скористалися можливістю запускати цю зброю поза межами досяжності української протиповітряної оборони», – додають розвідники.

Дослідний зразок Ка-52М з ракетою LMUR, зображення взято з відкритих джерел

Нагадаємо, українське військово-політичне керівництво, самі військовослужбовці й представники Повітряних Сил неодноразово наголошували на важливості надання сучасних західних винищувачів. Завдяки ним вдасться прикрити Сили оборони України під час наступальних операцій та посилити захист неба від ракет і дронів.

Попередньо відомо про згоду передати Україні винищувачі F-16. У Повітряних Силах казали, що для переваги над рашистами у повітрі потрібно 3-4 ескадрильї, тобто від 36 до 64 літаків F-16.

Станом на середину липня навчання для українських пілотів ще не розпочались. Попередньо відомо, що вони мають стартувати у серпні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *