ОСТАННІ НОВИНИ

Байден наказав передати суду в Гаазі докази воєнних злочинів РФ в Україні, – ЗМІ

Маркіян Рой

|

Президент США Джо Байден видав таємне розпорядження про передачу доказів російських військових злочинів в Україні до Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Про це пише Українська правда за посиланням на New York Times.

Посадовці, знайомі з цим питанням, наголошують, що таке рішення Байдена свідчить про серйозні зміни в американській політиці. За словами чиновників, воно перекреслює багатомісячний опір з боку Пентагона, який стверджував, що такий крок може створити прецедент, що дозволить переслідувати американських військових.

За даними видання, американські спецслужби зібрали інформацію, включаючи деталі про рішення російських чиновників навмисно завдати ударів по цивільній інфраструктурі в Україні та примусово депортувати тисячі українських дітей з окупованої території.

NYT зазначає, що Штати вже ділилися деякими з цих доказів з українськими прокурорами, але утрималися від надання їх Гаазі.

Як повідомляв Львівський портал, у березні Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України.

Разом із російським диктатором підозрюваною у справі про незаконну депортацію дітей з України є уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова. Міжнародний кримінальний суд також видав ордер на її арешт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *