ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада вимагає повернути звання Героїв України Бандері та Шухевичу

Ольга Денисяка

|

Львівська обласна рада на засіданні 25 липня ухвалила звернення до президента та Верховної Ради про відновлення звання Героя України лідеру ОУН Степанові Бандері та головнокомандувачу УПА Романові Шухевичу, передає Львівський портал

Зазначимо, в 2007 році президент Віктор Ющенко посмертно присвоїв звання Герой України головнокомандуючому УПА Роману Шухевичу. У 2010 році Ющенко посмертно присвоїв звання Герой України провіднику ОУН Степану Бандері.

Через кілька місяців, коли президентом став Віктор Янукович, Донецький окружний адмінсуд скасував ці укази, пояснивши, що звання Герой України можна присвоювати лише громадянам України, а Бандера і Шухевич ними не були.

У своєму звернені до президента та Верховної Ради депутати Львівщини назвали рішення Донецького суду політично заангажованими, а відновлення звань Героїв України буде проявом історичної справедливості. 

Нагадаємо, що у  2021 року Львівська обласна рада вже  закликала Президента України та Верховну Раду повернути звання Героя України Степанові Бандері.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *