ОСТАННІ НОВИНИ

Комітет ВРУ не підтримав відставку Ткаченка

Наталя Дуляба

|

Комітет Верховної Ради України з питань з питань гуманітарної та інформаційної політики не підтримав відставку Олександра Ткаченка з посади міністра культури та інформаційної політики. Про це йдеться в оголошенні самого комітету.

«Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики більшістю голосів не підтримав відставку міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка.  Питання про відставку буде розглядатися шляхом голосування в сесійній залі Верховної Ради», – вказано у повідомленні.

Тим часом нардеп Володимир В’ятрович, який є членом цього парламентського комітету, додав, що відставку Ткаченка під час засідання підтримали лише четверо нардепів із 17.

«За проголосували лише четверо депутатів: я, Княжицький, Федина і Лерос. Ткаченко може стати унікальним міністром, якого двічі не відправили у відставку. Очевидно, за особливі заслуги», – відзначив В’ятрович.

Нагадаємо, міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко подав у відставку після скандалу з масштабними витратами державних коштів на культурні проєкти під час великої війни.

Піти із посади, як каже сам Ткаченко, він вирішив через «хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни». Хоча цьому передувало звернення президента до прем’єр-міністра з проханням розглянути можливість призначення нового міністра культури України.

При цьому в Україні нещодавно реєстрували петицію з вимогою відставки міністра культури Олександра Ткаченка. Він, на думку тисяч громадян, перебуваючи на посаді, своєю політикою спричинив стагнацію у культурній сфері, не відповідає запитам українського суспільства та, зокрема сприяв незаконній реорганізації «Центру Довженка», виступав проти закриття музею українофоба Булгакова у Києві.

На початку червня петиція зібрала необхідні 25 тисяч голосів. Невдовзі глава уряду Денис Шмигаль повідомив, що визначити підґрунтя для звільнення Ткаченка наразі неможливо. Після цього українці зареєстрували нову петицію з аналогічною вимогою.

Додамо, що міністром культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка призначили у червні 2020 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *