ОСТАННІ НОВИНИ

Після скандалу Горбунов відмовився від бюджетних 33 млн грн

Андрій Котенський

|

Відомий ведучий та продюсер Юрій Горбунов, після скандалу в ЗМІ довкола масштабних витрат на проєкти від Мінкульту, відмовився від 33.6 мільйонів гривень, які з бюджету мали виділити на зйомки його комедійного серіалу «СМТ Інгулець».

Спершу Горбунов наполягав на тому, що знімати веселі фільми під час війни важливо і він переміг у державному конкурсі прозоро. Однак, за декілька днів по тому він відмовився від бюджетного фінансування.

«З огляду на суспільну дискусію останніх днів, яка розгорнулася, ми з командою вирішили відмовитися від державного фінансування виробництва серіалу під робочою назвою «СМТ Інгулець». Хочу наголосити, що жодної гривні нами отримано не було. Але я, як продюсер, вірю в наш проєкт, в історію героїв проєкту. І ця історія не про Паравознюка! Саме тому я і наша команда надалі буде шукати інші можливості для виробництва серіалу і забпезпечувати команду робочими місцями», – повідомив Юрій Горбунов.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Продюсер.Телеведучий 1+1 (@gorbunovyuriy)

Він також подякував за розуміння, критику та підтримку.

Нагадаємо, довкола масштабних витрат на проєкти від Міністерства культури та інформаційної політики розгорівся скандал. Українці масово обурюються у соцмережах, що міністерство під час повномасштабної війни хоче витратити з бюджету мільйони гривень, у той час як волонтери збирають кошти на закупівлю безпілотників, антидронових рушниць тощо для ЗСУ.

Ввечері 20 липня президент Володимир Зеленський, публічно реагуючи на це, фактично засудив наміри Мінкульту і наголосив, що під час війни більшість бюджетних коштів мають йти саме на оборону. А на зйомку серіалів й музеї можна шукати позабюджетні гроші.

Крім того, Зеленський закликав прем’єр-міністра Дениса Шмигаля розглянути можливість заміни Ткаченка на посаді міністра культури.

Після скандалу Ткаченко подав у відставку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *