ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця року Ryanair може відновити польоти з трьох міст України, зокрема зі Львова

Анастасія Диняк

|

До кінця 2023 року авіакомпанія-лоукостер Ryanair може відновити польоти з трьох міст України: Києва, Львова та Одеси. Про це повідомив CEO авіакомпанії Майкл О’Лірі, пише Інтерфакс.

Так, за словами О’Лірі, наразі Україна працює з експертами Ізраїлю щодо досвіду польотів цивільної авіації в умовах можливих повітряних атак.

«Розглядаємо два плани: один, коли війна закінчиться і все відкриється в один чи два дні. І другий, найбільш вірогідний, згідно з яким ми можемо запланувати невелику кількість рейсів вже наприкінці цього року», – зазначив він.

Представник авіакомпанії додав, що співпраця з експертами з Ізраїлю і їх досвідом зосереджена зокрема на організації безпеки польотів.

«Чи можемо ми переконати європейські органи безпеки та українську владу, що польоти будуть безпечними, що вони можуть захистити літак від безпілотників, ракет і тому подібного, як це відбувається в Ізраїлі? Українська влада працює з потрібними людьми, щоб спробувати знову відкрити повітряний простір», – підкреслив О’Лірі.

За його словами, наразі безпечним буде запуск обмеженої кількості рейсів з Києва та Львова, а згодом й з Одеси.

«Два аеропорти неушкоджені та готові запрацювати завтра. Вони є у Києві та Львові. Ми думаємо, що аеропорт в Одесі також буде доступний досить скоро», – сказав він.

Основними містами, куди курсуватимуть літаки, будуть Варшава, Краків, Берлін, Франкфурт, Мілан, Рим, Лондон, Брюссель, Амстердам і Париж.

Це буде близько 20 чи 25 європейських міст на рейсах з Києва, приблизно 10 – зі Львова, і наступні 5 міст – з Одеси.

О’Лірі також додав, що авіакомпанія Ryanair готова мати 10 літаків у Києві, близько п’яти літаків – у Львові й, можливо, один-два літаки в Одесі. Та подвоїти їх число протягом наступних 2-4 роки, у міру збільшення трафіку.

Нагадаємо, раніше ірландський лоукостер Ryanair анонсував повернення в Україну протягом восьми тижнів після відкриття авіапростору та заявив про готовність інвестувати близько 3 млрд доларів в авіагалузь.

Тоді ж зазначалося, що з головних українських аеропортів лоукостер хоче виконувати 600 рейсів щотижня, щоб українці мали доступ до найнижчих цін на авіаквитки в Європі.

Очільник Ryanair також говорив, що лоукостер повернеться в Україну тоді, коли європейська влада визнає польоти безпечними. Розпочати авіакомпанія планувала з відновлення рейсів, щоб потім перейти вже до відкриття баз у Києві, Львові та Одесі.

Повітряний простір над Україною закрили у день повномасштабного вторгнення РФ в Україну, 24 лютого 2022 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *