ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни вдруге за день зупинили рух Кримським мостом

Анастасія Диняк

|

Російські окупанти у понеділок, 24 липня, вже вдруге перекривають для руху транспорту кримський міст. Про це вони повідомили у Telegram-каналі.

Так, вперше міст перекрили о 7:00 год. Станом на 15:34 год. рух призупинили знову.

Оновлено: Станом на 15:52 год. рух Кримським мостом відновили. Однак черги наразі сягають 250 автомобілів.

Нагадаємо, окупаційна влада Криму заявила, що вночі 17 липня на Кримському мосту сталася «надзвичайна подія». На мосту пролунали вибухи, внаслідок яких є масштабні руйнування.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Кримський міст побудований поза межами міжнародного права і є ціллю, яка має бути нейтралізованою.

18 липня на Кримському мосту, після відкриття реверсивного руху крайньою правою смугою напрямку Тамань-Керч, черги зросли до сотень автомобілів із кожного боку. Станом на 21 липня з боку тимчасово окупованого Криму на під’їзді до мосту  затор сягав близько 700 автівок.

У Центрі національного спротиву заявили, що РФ зігнала студентів з окупованої частини Запоріжжя для допомоги з заторами.

У ГУР заявили, що не коментуватимуть причини подій на Кримському мосту: «Можна лише процитувати слова керівника ГУР Кирила Буданова про те, що “Кримський міст — конструкція там зайва”».

За даними ЗМІ, ймовірно, нічна атака на Кримський міст була спецоперацією СБУ та ВМС.

Водночас керівниця пресцентру ОК «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі національного марафону новин припустила, що події на Кримському мосту можуть бути провокацією самих росіян.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *