ОСТАННІ НОВИНИ

У Повітряних силах пояснили, чому не збивають ракети Х-22 і «Онікс»

Анастасія Диняк

|

Речник Повітряних сил Брій Ігнат пояснив, що українська ППО наразі не може збивати російські ракети Х-22 та «Онікс» через їхню швидкість та висоту польоту. Про це пише Радіо Свобода.

Так, Х-22 летять з високою швидкістю — понад 4000 км\год — і заходять на ціль по балістичній траєкторії. Тому для їх збиття потрібні відповідні засоби, зокрема системи Patriot.

«Онікс» — протикорабельні ракети, які спочатку летять на великій висоті зі швидкістю понад  3000 км\год. А під час заходу на ціль опускаються до 10-15 метрів, дуже низько над поверхнею води.

Ігнат підкреслив, що РФ використовує їх для наземних цілей і морського узбережжя. Через те, що вони летять так низько, їх «виявити важко, не те що збити».

Зазначається, що останніми днями Росія використовує ці ракети для атак по півдню України. За цей час жодну з них силам ППО збити не вдалося.

Нагадаємо, вночі 20 липня російські окупанти випустили по Україні 38 боєприпасів: 19 крилатих ракет та 19 дронів-камікадзе.

У результаті бойової роботи українська ППО знищила 18 повітряних цілей.

Зокрема на Одещині Сили ППО знищили всі 12 «Шахедів» та два «Калібри». Долетіли до цілей надзвукові ракети типу Х-22 та «Онікс».

Унаслідок цього пошкоджено портову інфраструктуру, об’єкти цивільної інфраструктури. Окупанти також зруйнували  адмінбудівлю в середмісті Одеси.

Під час атаки загинув охоронець цивільної будівлі 2002 року народження. Поранення отримали восьмеро осіб, серед них — дитина та троє працівників ДСНС.

Також окупанти завдали удару по багатоповерхівці у Миколаєві. Унаслідок цього поранено 19 осіб, зокрема й дітей віком від 1 місяця до 12 років.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *