ОСТАННІ НОВИНИ

У колишньому храмі УПЦ МП знайшли 2 млн грн «заощаджень» митрополита

Наталя Дуляба

|

В колишньому храмі УПЦ Московського патріархату у Хмельницькому виявили близько 2 млн грн. Про це повідомив депутат Хмельницької міськради Віталій Підгайчук.

«В колишньому соборі УПЦ МП у сховку знайдено невідомі гроші. Комісія вже нарахувала близько 2 млн грн. Їх московський піп хоче нахабно забрати, а громада – передати на офіційний рахунок ЗСУ», – сповістив депутат й опублікував відповідне фото.

Водночас Суспільне пише, що йдеться про Свято-Покровського собору, парафіяни якого навесні вирішили перейти до Православної церкви України. Гроші з храму намагався приховано винести колишній керівник Хмельницької єпархії УПЦ МП митрополит Антоній (Фіалко).

Як розповів голова ревізійної комісії Ярослав Каюк, 20 липня митрополит мав забрати з єпархіального будинку особисті речі. Серед них була і сумка зі значною сумою готівки. У переліку майна, яке належить Антонію (Фіалку) і яке погодила комісія, гроші не згадувалися.

Адвокат митрополита Роман Косюк журналістів запевнив, що всі ці 2 млн грн є нібито особистими заощадженнями Антонія за 30 років служби. Раніше священнослужитель їх не забирав через «рейдерське захоплення» храму й боявся, що його пограбують.

На місце події приїхали поліцейські. Жодної офіційної інформації від правоохоронців наразі немає.

Нагадаємо, саме в цьому храмі УПЦ МП в Хмельницькому у квітні священнослужитель побив військовослужбовця, який висловив обурення проти діяльності Московського патріархату.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Віталій Підгайчук, Суспільне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *