ОСТАННІ НОВИНИ

Йдуть важкі бої за Старомайорське, але перевага за нами, – ЗСУ

Наталя Дуляба

|

За село Старомайорське Донецької області йдуть важкі бої, однак українські військові мають перевагу. Про це під час брифінгу 18 липня повідомив речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

«У зоні посиленої уваги – важкі бої за населений пункт Старомайорське на південь від Макарівки по течії річки Мокрі Яли. Тут перевага на нашому боці», – сказав він.

Зауважимо, що село Старомайорське розташовне на околиці Донеччини поруч із адмінмежею Запорізької області. По сусідству знаходяться деокуповані раніше Макарівка, Благодатне і Нескучне.

Мапа Deepstate, натисніть на зображення для збільшення

За словами Валерія Шершеня, рашисти активно перекидають свої резерви на ті ділянки фронту, де ЗСУ наступають та мають успіхи. І саме ці дії ворога українське військо використовує на власну користь.

«Наші просування хоч і на невеликі відстані, але вони відчутні для окупантів. Перекидаючи резерви, окупанти створюють певний хаос у своїх тилах, чим ми і користаємось», – додав речник сил Таврійського напрямку.

Водночас на Авдіївському та Мар’їнському напрямках війська РФ продовжують свої наступальні дії, тут за минулу добу відбулось 20 бойових зіткнень, 15 із них у районі Мар’їнки. Втім українські захисники продовжують стримувати рашистів, зокрема у районі Мар’їнки та Красногорівки.

«Російські окупаційні війська своїми наступальними діями хочуть зупинити український наступ, зруйнувати наші плани щодо деокупації і, зокрема, відтягнути резервні сили в район Авдіївки та Мар’їнки, щоб таким чином послабити нашу наступальну міць. Тому й діють на п’ятьох точках фронту одночасно, у зоні нашої відповідальності це Авдіївка та Мар’їнка. Але така стратегія є безуспішна», – підкреслив Валерій Шершень.

Загалом протягом минулої доби, 17 липня, Сили оборони Таврійського напрямку ліквідували 151 окупанта, ще 179 поранили. Знищено 41 одиницю озброєння й техніки, 14 складів із боєприпасами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *