ОСТАННІ НОВИНИ

На Личакові похоронять ще двох захисників

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю, 21 липня, Львів проведе в останню путь загиблих на фронті десантника Володимира Яремка та льотчика Бориса Горошка. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Чин похорону розпочнеться о 15:00 год. у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла (вул. Театральна,11), об 15:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають захисників на Личаківському кладовищі.

Львів’ян закликають прийти і віддану останню шану полеглим на війні захисникам, а також утриматись у цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Біографічні довідки воїнів

Львів’янин Володимир Яремко (15.04.1986 – 14.07.2023) навчався у школах №32 і №99. Вищу освіту здобув в Інституті економіки і менеджменту Національного університету «Львівська політехніка» за спеціальністю «менеджмент».

Працював старшим менеджером у ТзОВ «Автошанс-ПЛЮС». У вільний від роботи час полюбляв займатися бджільництвом.

Із початком повномасштабного російського вторгнення став на захист Батьківщини до лав 81 окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ. Загинув, виконуючи бойові завдання на східному напрямку.

У Володимира Яремка залишилися мати, син, донька та сестра.

Борис Горошко (31.08.1984 – 05.04.2022) був родом із міста Вишнівець Тернопільської області. Навчався у Новокалинівській загальноосвітній школі. Здобув вищу освіту у Харківському інституті Повітряних Сил.

Впродовж 2006-2009 років проходив військову службу у 301 зенітному ракетному полку зенітних ракетних військ Повітряних сил, а протягом 2009-2022 років – у 12 окремій бригаді армійської авіації імені генерал-хорунжого Віктора Павленка Сухопутних військ. Був начальником штабу-заступником командира вертолітної ескадрильї 12 окремої бригади армійської авіації імені генерал-хорунжого Віктора Павленка.

У вільний час любив займатися гірськолижним спортом, плаванням, бігом та йогою. Із 2014-го року воював на Донбасі, за що нагороджений відзнакою президента України «За участь в антитерористичній операції».

Льотчик І класу. Брав участь у миротворчих місіях Організації Об’єднаних Націй у Республіці Ліберії та Демократичній Республіці Конго.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі у 2022 році був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Із початком повномасштабного російського вторгнення продовжив службу у лавах 12 окремої бригади армійської авіації імені генерал-хорунжого Віктора Павленка. Загинув при виконанні бойового завдання у повітряній операції на «Азовсталь» як командир екіпажу. Представлений до нагородження найвищою державною нагородою – званням Герой України.

У Бориса Горошка залишилися дружина, донька, мати, брат та сестра.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *