ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові медики допомогли 27-річному воїну знову стати на ноги

Анастасія Диняк

|

У Львові у центрі Незламні допомогли знову стати на ноги 27-річному Олексі Клюку, який отримав важке поранення та мало не втратив ногу. Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

Так, п’ять місяців операцій та лікування знерухомили кінцівки захисника. Та знову стати на ноги йому допомогли спеціалісти Національного реабілітаційного центру Незламні у Львові.

Олекса – приватний підприємець зі Львова. На початку повномасштабного вторгнення на війні загинув його найближчий товариш. Олекса важко переживав втрату, та вже у квітні 2022 року доєднався до лав десантно-штурмової бригади.

Важке поранення чоловік отримав в передостанній день 2022 року – під час штурму ворожих позицій. Пригадує: вони висадились з важкої техніки, їх помітили росіяни та почали крити мінометним вогнем. Одна з мін вцілила поруч, а її уламки пошматували праву ногу воїна. Олекса наклав собі турнікет.

Побратими евакуювали пораненого до найближчого стабілізаційного пункту. Далі – Краматорськ, Дніпро та Львів. Лікарі довго боролися за збереження правої ноги захисника, виконали низку складних операцій і, зрештою, ампутації вдалося уникнути. Однак, п’ять місяців лікування Олекса не вставав на ноги. Його м’язи атрофувалися.

Аби наново навчити захисника ходити, його скерували до центру НЕЗЛАМНІ. Протягом місяця Олекса щодня займався фізичною реабілітацією. Попереду в захисника ще одна реконструктивна операція на нозі – встановлення штучної кістки. А потім знову реабілітація.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *