ОСТАННІ НОВИНИ

РФ атакувала Одесу. У Кремлі заявили, що це помста за Кримський міст

Анастасія Диняк

|

Вночі 18 липня росіяни випустили шість ракет типу «Калібр» з акваторії Чорного моря по Одесі. Є руйнування та постраждалий. Про це повідомили у пресслужбі Оперативного командування «Південь».

Так, усі ракети було знищено силами протиповітряної оборони. Однак, уламками збитих ракет та вибуховою хвилею від збиття було пошкоджено об’єкти портової інфраструктури, кілька приватних домоволодінь.

Також у власному будинку поранення отримав літній чоловік. Уламок проламав дах і впав на ліжко. Чоловік вижив, але не міг самостійно вибратися з пастки. Наразі його госпіталізували.

Прессекретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що нічна атака по Одесі − це «удари відплати за Кримський міст».

Зазначимо, для атаки по Україні уночі 18 липня російські війська використали ракети й ударні дрони. Усі 6 ракет «Калібр» ППО збила на Одещині та Миколаївщині. Також знищено 31 із 36 «Шахедів».

 

Нагадаємо, окупаційна влада Криму заявила, що вночі 17 липня на Кримському мосту сталася «надзвичайна подія». На мосту пролунали вибухи, внаслідок яких є масштабні руйнування.

У ГУР заявили, що не коментуватимуть причини подій на Кримському мосту: «Можна лише процитувати слова керівника ГУР Кирила Буданова про те, що “Кримський міст — конструкція там зайва”».

За даними ЗМІ, ймовірно, нічна атака на Кримський міст була спецоперацією СБУ та ВМС.

Водночас керівниця пресцентру ОК «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі національного марафону новин припустила, що події на Кримському мосту можуть бути провокацією самих росіян.

Наразі відомо, що на мосту утворилися величезні затори, а РФ зігнала студентів з окупованої частини Запоріжжя для допомоги водіям там.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *